Refunds & Return Policy

Retourbeleid & Terugbetalingen

B2B-retourbeleid: Bij Rafenna B2B stellen we de tevredenheid van onze klanten centraal en streven we naar een optimale ervaring voor jou als zakelijke klant. Daarom bieden we een eenvoudig en flexibel retourbeleid speciaal voor onze B2B-partners.

Retourneren: Als je om welke reden dan ook niet tevreden bent met je aankoop, kun je binnen 14 dagen na ontvangst contact met ons opnemen om een retourverzoek in te dienen. We zullen je retouraanvraag zo snel mogelijk verwerken en je voorzien van instructies voor het retourneren van het product. Houd er rekening mee dat het product in dezelfde staat moet zijn als bij ontvangst en indien mogelijk in de originele verpakking moet worden geretourneerd.

Gratis retourneren: In bepaalde gevallen bieden we gratis retourneren aan voor onze B2B-klanten. Dit geldt bijvoorbeeld als het product beschadigd is bij aankomst, als het niet voldoet aan de specificaties zoals overeengekomen of als er sprake is van een andere redelijke reden voor retournering. Neem contact met ons op om de mogelijkheden voor gratis retourneren te bespreken.

Terugbetalingen: Zodra we het geretourneerde product hebben ontvangen en geïnspecteerd, sturen we je een e-mail om te bevestigen dat we het hebben ontvangen en dat de terugbetaling wordt verwerkt. Het bedrag wordt automatisch teruggestort op de oorspronkelijke betaalmethode. Houd er rekening mee dat het enkele dagen kan duren voordat de terugbetaling op je account verschijnt, afhankelijk van je bank.

Retourneren is gratis in de volgende gevallen:

  • Het ontvangen product is beschadigd of verkeerd.

Retourneren is niet gratis in de volgende gevallen:

  • De bestelling komt niet aan vanwege een verkeerd adres dat door jou is opgegeven;
  • De bestelling komt niet aan vanwege uitzonderlijke omstandigheden buiten onze controle (bijvoorbeeld vertraagd door een natuurramp).

Hoe kan ik een retour, omruiling of terugbetaling aanvragen?

Als je een retour-, omruil- of terugbetalingsverzoek wilt indienen, volg dan de volgende stappen:

  • Nadat we de retour-, omruil- of terugbetalingsaanvraag hebben goedgekeurd, moet het product worden geretourneerd naar ons magazijn op het adres dat we aan jou verstrekken. Je moet het artikel op eigen kosten retourneren en het artikel moet ongebruikt zijn;
  • Je moet een trackingnummer verstrekken;
  • Zodra het trackingnummer is verstrekt (of zodra we het geretourneerde product hebben ontvangen), wordt er een vervangend product verzonden of wordt er een terugbetaling teruggeboekt naar de kaart of oorspronkelijke betaalmethode die bij ons bekend is. Om een vervangend product te verzenden of een terugbetaling voor beschadigd of verkeerd product te verwerken, hebben we een trackingnummer nodig voor het geretourneerde artikel.

We horen graag van onze klanten! Als je vragen hebt over je bestelling, ons productaanbod of ons retourbeleid, neem dan gerust contact met ons op. Ons vriendelijke en professionele klantenserviceteam staat klaar om je te helpen en je vragen te beantwoorden.

Je kunt ons op verschillende manieren bereiken, afhankelijk van je voorkeur. Je kunt ons bellen, een e-mail sturen of ons bereiken via social media. Onze contactgegevens vind je op onze contactpagina. We doen ons best om snel en efficiënt te reageren op alle verzoeken die we ontvangen.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen als je hulp nodig hebt. We zijn er om je te helpen en we streven ernaar om je de best mogelijke service te bieden.

Als je de status van je bestelling wilt volgen, kun je de link van bpost gebruiken om je pakket te volgen. Ga naar de website van bpost en voer het trackingnummer in dat je hebt ontvangen bij je bestelling. Je kunt dan zien waar je pakket zich bevindt en wanneer je het kunt verwachten.

Hier is de link naar de website van bpost: https://www.bpost.be/site/nl/track-and-trace

Als je vragen hebt over de status van je pakket, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. We helpen je graag verder.